Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u ponedjeljak provelo još jednu akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu. U Robnom centru KTC u Koprivnici volonteri su od 9 do 13 sati kupcima dijelili letke s popisom potrebnih proizvoda i preuzimali donacije.

Građani su se odazvali pozivu te donirali ukupno 82,5 kilograma različitih prehrambenih namirnica i 11 komada higijenskih potrepština. Iz Gradskog društva zahvaljuju svima koji su pomogli. Osim na ovakvim akcijama u trgovačkim centrima, donacije za Socijalnu samoposlugu prikupljaju i u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7 svaki radni dan, u vremenu od 7 do 15 sati.

Među volonterima koji prikupljaju donacija su umirovljenici uključeni u projekt Volonter penzioner. Taj projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad, Starigrad. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.