Osnovna škola Veliko Trojstvo dobila je u četvrtak novo kombi vozilo vrijedno 36 tisuća eura, za prijevoz učenika u onim naseljima gdje nije osiguran javni prijevoz, a Bjelovarsko-bilogorska županija planira nabaviti još dva vozila za prijevoz učenika.

Nabavku su financirali Bjelovarsko-bilogorska županija i Općina Veliko Trojstvo, a ključeve novog vozila za prijevoz učenika ravnateljici škole Sanji Vranješević uručio je župan Marko Marušić.

„Sada će se 33 mališana voziti u novom, sigurnom kombiju. Riječ je o pet okolnih naselja gdje nema autobusne linije”, istaknuo je župan Marušić”.

Najavio je da će Bjelovarsko-bilogorska županija ove godine nabaviti još dva kombi vozila, jedno za daruvarsku Osnovnu školu, a drugu za Osnovnu školi u općini Berek.

Ravnateljica Vranješević istaknula je važnost novog vozila za školu jer je kombi kojim su se do sada služili, napunio 15 godina i bio na izmaku snaga.

„Novo vozilo smo dugo čekali, no dočekali smo ga zahvaljujući odličnoj suradnji Županije i Općine. Našoj djeci značit će jako puno, posebno djeci i roditeljima u naseljima gdje nema javnog prijevoza. Sada će roditelji, a i mi, znati da nam djeca sigurno dolaze u školu”, kazala je ravnateljica Vranješević.

Načelnik Općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac rekao je da je Općina sufinancirala novo vozilo s 18 tisuća eura te da će ga moći koristiti isključivo škola.