Zabranjeno pušenje će 7. lipnja na zagrebačkoj Šalati održati veliki open air koncert u povodu 40 godina od objave prvog studijskog albuma „Das ist Walter“, a ujedno će proslaviti i rođendan frontmena Davora Sučića – Seje Sexona, najavio je organizator koncerta.

Obljetnicu obilježavaju slavljeničkim koncertima diljem regije i Europe, a nedavno su u Osijeku održali prvi u nizu od koncerta, gdje su Slavoncima priredili pravi spektakl. Prije Zagreba, slavljeničke koncerte će održati u riječkom Exportdrvu kao i u dvorani Mirza Delibašić (Skenderija) u Sarajevu.

U Zagrebu na Šalati publiku očekuje putovanje kroz 40 godina glazbene karijere benda i omiljene  hitove poput „Zenica blues“, „Selena, vrati se Selena”, „Anarhija All Over Baščaršija”, „Hadžija ili bos“, „Jugo 45“, „Lutka s naslovne strane“, „Pos’o, kuća, birtija“, ali i novije hitove poput „Polovni Fender i napuknuti Shure“, „Novi je vijek“ i druge s posljednjeg dvostrukog albuma „Karamba“.

Zagrebačka publika na koncertu če imati još jedan razlog za slavlje, a to je rođendan frontmena Davora Sučića – Seje Sexona. Na Šalati nastupaju u punom sastavu – Robert Boldižar Robi, Toni Lović, Branko Trajkov Trak, Dejan Orešković Klo i Anđela Zebec, Tomislav Goluban i slavljenik Sejo.