Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA – 24.) plasirala se u petak u 3. kolo WTA 1000 turnira u Rimu nakon što je u drugom kolu sa 3-6, 6-3, 6-3 bila bolja od Bjeloruskinje Aliaksandre Sasnovič (WTA-44.).

U meču koji je trajao dva sata i 17 minuta Vekić je servirala dva sa, a suparnica ni jedan. Također hrvatska je tenisačica napravila četiri dvostruke pogreške, a Sasnovič pet. Vekić je četiri puta izgubila svoj servis a suparnici ga je uzela šest puta iako je imala 20 prilika za to.

U prvom setu je Vekić uzela servis Sasnovič i povela 2-1, no Bjeloruskinja ga je vratila za 3-3 i onda uzela servis hrvatskoj tenisačici za 5-3. U drugom setu hrvatska je tenisačica jednom izgubila svoj servis, ali ga je uzela dva puta bjeloruskoj tenisačici. U trećem setu Vekić također gubi servis još jednom, no uzima ga Sasnovič čak tri puta i zaključuje meč u svoju korist.

Ovo je bio njihov četvrti međusobni ogled i četvrta pobjeda hrvatske tenisačice.

U trećem kolu hrvatsku tenisačicu očekuje Ruskinja Ljudmila Samsonova, 16. na WTA ljestvici, s kojom je do sada dva puta igrala i dva ju puta pobijedila,