Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Eastbourneu, bolja od nje je u 1. kolu bila Britanka Katie Boulter sa 6-1, 7-6 (8) nakon sat i 37 minuta igre.

Boulter je tako uzvratila za poraz od Martić na tom istom mjestu u 1. kolu lani.

Prvi je set trajao samo 27 minuta, a u njemu Martić nije bila konkurentna. Boulter je ekspresno pobjegla na 5-0 te mirno privela tu dionicu igre u svoju korist sa 6-1.

Kako je Britanka vrlo rano u drugom setu napravila još jedan “break” i povela sa 3-1 činilo se kako će meč vrlo brzo završiti. No, onda je ona poečla griješiti, Martić se konsolidirala te s četiri uzastopna gema stigla do vodstva 5-3 i servisa za set. Nažalost, tada je nizom grešaka ispustila prednost pa se ušlo u “tie-break”. Ta je odlučujuća igra bila vrlo neobična, Martić je povela 5-1, Boulter se vratila na 5-4, samo da bi Martić novim “mini-breakom” stigla do dvije set-lopte. No, nakon 6-5 za našu igačicu pa sve do 9-8 za Boulter u čak šest poena niti jedna igračica na servisu nije uspjela osvojiti poen, u tom je razdoblju Martić propustila dvije set-lopte uz servis, a Boulter jednu meč-loptu. Kada je dobila drugu priliku servisom završiti dvoboj Boulter nije pogriješila, odličnim je servisom izbacila Martić iz terena i onda mirnim drugim udarcem stigla do pobjede.