U restoranu Lido u Zagrebu u srijedu je održana deveta po redu Nagrada za najbolje poduzetnice koju dodjeljuje mreža poslovnih žena Women in Adria. Nagrade su dodijeljene u pet kategorija, a slavile su Anđela Buconjić Šutija, Marijana Knezoci, Nika Pintar, Maja Brlek Krmić i Glorija Ćuravić.

Pobjednicama ju čestitala i voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Maja Ljubić Kutnjak. Najbolja poduzetnica godine u kategoriji Nasljednica obiteljskog biznisa 2023. godine je Maja Brlić Krmić, CEO Balon Centra koji postoji već četvrt stoljeća, a na čijem je čelu Maja nešto manje od desetljeća.

Nagrada najbolje poduzetnice godine u kategoriji Startup otišla je u ruke mladoj znanstvenici, izvršnoj direktorici i suosnivačici startupa AniBiome Niki Pintar.

U kategoriji Mikro poduzetnica godine ove godine titulu je ponijela Marijana Knezoci. Ova magistra ekonomije napustila je siguran posao u korporaciji i hrabro krenula u poduzetništvo, a gotovo istodobno i u majčinstvo. Danas je osnivačica i izvršna direktorica produkcijske tvrtke Dreamaker Production.

Finalistica u kategoriji Perspektivne poduzetnice godine je Mateja Bogdanić, direktorica agencije za nekretnine Euro Immobilien. Matejina priča nije klasična poduzetnička priča. Ona je bila zaposlenica u agenciji za nekretnine Euro Immobilien u Rijeci čija je danas
vlasnica.

Pobjedu u ovoj kategoriji uzela je Glorija Ćuravić koja već deset godina uspješno vodi praonicu rublja iWash-uWash u Šibeniku, a krenula je u razvijanje franšize. Glorija se školovala u Americi gdje je razvila vrlo uspješnu korporativnu karijeru, ali se vratila u rodni Šibenik.

Najbolja poduzetnica godine u kategoriji Inspirativna poduzetnica je Anđela Buconjić Šutija direktorica i vlasnica tvrtke Ano. Prošla je mnoge industrije, puno učila i umrežavala se, u čemu joj je prilagodljivost puno pomogla.

Poruke podrške i čestitke su stigle od uglednih osoba u poslovnom svijetu. Renata Štefić, direktorica marketinga za poslovne korisnike iz A1, izrazila je svoje čestitke, kao i Luka Mandir, direktor regije Zagreb iz RBA. Inspirativna poduzetnica 2021. godine, Helena Budiša, prenijela je poruke i dojmove u ime žirija koji je odabrao pobjednice. Također su se pridružili čestitkama Hrvoje Grbac, direktor Citroena, te Ivana Matić, direktorica i osnivačica Women in Adria.

Nagrade su podržali i Kanadsko veleposlanstvo, Citroen, Janaf, Crowe, RBA, Unicredit Leasing, Europski parlament u Hrvatskoj, A1, HAMAG-BICRO i Cvijet kreativa.

fotografija3. Fotografija 2. fotografija 1.