U užurbanom vremenu kada se mnoge vrijednosti gube, vinarija Kos ostaje primjer kako predanost, znanje i ljubav prema zemlji mogu stvoriti proizvod koji ne poznaje granice, vino koje priča priču, i koje se pamti.
Stoga tu priču žele podijeliti i s drugima, te organiziraju 4. po redu Wine fest u vinariji Kos. Prilika za dobro druženje, gdje se zelinski bregi pretvaraju u najveseliju zelenu oazu praćenu glazbom talentiranog Brune Račkog, dobrom hranom koju za vas priprema food truck Cubismo burger bar te vrhunskim rashlađenim vinima.
Pozivaju vas da doživite okuse, mirise i atmosferu koja slavi vino, tradiciju i druženje. Bilo da ste iskusni vinoljubac ili samo znatiželjni istraživač vinskih užitaka te željni dobre zabave, dođite u vinariju u subotu, 14. lipnja s početkom u 17 sati, gdje ćemo na najzabavniji način pozdraviti početak ljeta.
Povedite prijatelje, obitelj ili samo dobro raspoloženje i vidimo se na čaši vina! Ulaz slobodan!
O vinariji Kos
U prigorskom kraju, u mjestu Hrnjanec, poznatom po blagoj klimi i vinogradarskoj tradiciji, nalazi se vinarija Kos – obiteljska vinska priča koja se piše već više od sto godina.
Prvi pisani trag o vinariji seže u 1906. godinu, kada je Juraj Kos izradio tri drvene bačve za vino, nesvjestan da time postavlja temelje za sada već petu generaciju vinara obitelji Kos. Cijela obitelj uključena je u sve korake proizvodnje vina, kako bi i vino i vinograd bili odnjegovani s najvećom pažnjom, to jest možemo reći kako je proizvodnja vina postala ponos i tradicija obitelji.
Iako poštuju tradiciju, prate i moderne trendove. Vinarija spaja tradiciju i inovaciju, što je prepoznato i na međunarodnoj sceni. Na Decanter World Wine Awards 2023. godine, Kraljevina i pjenušac Anita osvojili su brončane medalje, dok je Pinot Noir 2020. godine nagrađen srebrnom medaljom.
Nedavno uređena nova vinarija, nagrađena je BIG SEE Interior Design Award 2025. U modernoj kušaonici posjetitelje očekuje vođene degustacije u sljedovima, gdje svako vino dolazi u paru s odabranim lokalnim i sezonskim zalogajima. Na taj način posjetitelji imaju priliku doživjeti potpuni gastronomski doživljaj.











