Troje hrvatskih predstavnika na grand slam turniru u Wimbledonu – Borna Ćorić, Petra Martić i Donna Vekić, u petak su saznali svoje prve protivnike na ovo mitskom turniru koji započinje u ponedjeljak.

Naš jedini predstavnik u muškom dijelu Ćorić (ATP- 89) će u prvom srazu na legendarnoj londonskoj travi igrati s kvalifikantom iz Portugala, Felipeom Alvesom Meligenijem, 147. igračem svijeta. Dosad su igrali samo jednom, ove godine na turniru u belgijskom Ottigniesu, a hrvatski tenisač je slavio s 2-1 u setovima. Pobjednik ovog dvoboja u 2. kolu ide na boljeg iz sraza Amerikanca Tiafoea i Talijana Arnaldija.

Petra Martić (WTA-74) će u 1. kolu igrati s britanskom igračicom Francescom Jones, koja je dobila posebnu pozivnicu organizatora, a zauzima 217. mjesto na WTA listi. Petra će u slučaju pobjede ići na pobjednicu dvoboja prve igračice svijeta Poljakinje Ige Swiatek i Amerikanke Sofie Kenin.

Donna Vekić (WTA-49) će u prvom kolu ići na Kineskinju Xiju Wang, 51. igračicu svijeta, s kojom je dosad igrala, i izgubila, meč u Washingtonu prije dvije godine s 2-1 u setovima. Ukoliko prođe Wang, Osječanku u drugom kolu čeka bolja iz dvoboja treće nositeljice Bjeloruskinje Aline Sabaljenke i Amerikanke Amine Bektas.