I ove godine pred Uskrs održat će se tradicionalna manifestacija „Vuzem na Kalniku“ na kojoj će se ocjenjivati najljepše i najatraktivnije vuzmice.

Turistička zajednica Općine Kalnik koju je nedavno preuzeo Miroslav Mirković, urednik gastro rubrike na portalu Prigorski.hr, poziva sve Kalničane i one najmlađe da se prijave na ovu lijepu i hvalevrijednu manifestaciju.

 

– Prijave su u tijeku, a detalji za prijavu nalaze se na općinskoj web stranici ili na našoj službenoj Facebook stranici. Radujem se što ćemo i ove godine proslaviti Uskrs izgradnjom najljepših vuzmica, ali se nadam da će se i oni najmlađi prijaviti u što većem broju – kazao je i dodao kako su odlučili nagraditi prva tri mjesta s novčanim potporama.

Prvo mjesto 1000 kuna, drugo mjesto 500 kuna i treće mjesto 300 kuna. One najmlađe koji uspiju okupiti mješovitu ekipu od šest članova (3 muška i 3 ženska) nagradit će s 200 kuna po ekipi.

– Uvjet je samo da naprave vuzmicu – rekao je novi direktor turističkog ureda Turističke zajednice Općine Kalnik te istaknuo kako bi volio da se sva sela iz općine prijave kako bi se očuvala ova lijepa tradicija.

prigorski.hr