Kukci su uvelike izazvali pažnju kod vrtićaraca iz đurđevačkog Dječjeg vrtića Maslačak, odgojne skupine Srčeka pa su odgojiteljice organizirale aktivnosti za djecu na tu tematiku.

Uz razne priče i enciklopedije o kukcima krenuli su u veliko istraživanje. Najveća pomoć u ovoj aktivnosti su bili roditelji koji su svakodnevno s djecom lovili kukce i donosili ih u vrtić. Tako se stvorio pravi mali terarij u sobi gdje su djeca pokazivala, opisivala i uspoređivala kukce. Razni edukativni materijali su pomogli djeci da malo bolje prouče taj svijet.

Kroz razne društvene igre djeci su pokušali približiti svijet i raznolikost kukaca. Sve više djeca pokazuju interes za društvene igre gdje vježbaju suradnju i razmjenu iskustava. Igrama bingo, memori, tražilice slova na temu kukci utjecali su na cjelokupni dječji razvoj. Kroz likovno izražavanje su nadopunili dječji likovni rad Livada s raznim kukcima koji žive na njoj.

-Zahvaljujemo roditeljima koji su nam pomogli u ostvarenju ove aktivnosti te sa svojom djecom uz druženje i kretanje proveli vrijeme zajedno u istraživanju- poručile su odgojiteljice iz Srčeka.