Vrtićanci iz odgojne skupine Žabice Dječjeg vrtića Maslačak upoznavali čaroliju osjećaja

19. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Vrtićanci iz odgojne skupine Žabice Dječjeg vrtića Maslačak upoznavali čaroliju osjećaja


Kroz različite aktivnosti koje su provodili tijekom tjedna u dječjoj odgojnoj skupini Žabice, vrtićanci su nastojali pridonijeti prepoznavanju i imenovanju vlastitih i tuđih emocija, njihovom izražavanju te razumijevanju jer emocije su preduvjet zdravog emocionalnog i socijalnog razvoja djeteta.

vrticanci djurdjevac 03

Zajedničkim čitanjem priča osvještavali su kako izgleda kada su tužni, sretni, uplašeni, što ljudi tada rade, što osjećaju u sebi i što bi trebali raditi da se osjećaju bolje i ne povrijede sebe, ali i druge. Priče su razvrstavali u kutije prema emocijama, a neki su se okušali i u glumi pa su svi zajedno pogađali kako se osjećaju i zbog čega.

vrticanci djurdjevac 05

Svoje emocije izražavali su i likovnim aktivnostima gdje su modelirali izraze lica raznim didaktički oblikovanim i neoblikovanim materijalima. Kako jako vole pjevati i plesati, pjevali su i brojne pjesmice uz koje su plesali te ujedno razvijali koordinaciju, ravnotežu i fleksibilnost. Zaigrali su i društvenu igru Čovječe ne ljuti te su se kroz igru učili regulirati svoje osjećaje poštivanjem pravila i prihvaćanjem neuspjeha.

vrticanci djurdjevac 06

Facebook Comments