VRH VLADE U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI Koprivnici se u narednom razdoblju otvaraju realizacije višemilijunskih projekata

20. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno VRH VLADE U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI Koprivnici se u narednom razdoblju otvaraju realizacije višemilijunskih projekata


Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u ponedjeljak na konferenciji Večernjeg lista „Hrvatska kakvu trebamo – Ekonomska politika u funkciji podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva“ u Koprivnici. Nakon konferencije sastao se sa županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom i koprivničkim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem.

Uz predsjednika Vlade stigli su i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

Po završetku sastanka medijima su se obratili Koren, Jakšić i Tramišak.

– Upoznali smo premijera sa svim projektima koji se provode na našem području, kojih je uistinu mnogo te kakva je situacija s kojim. Tako smo naglasili da nam početak radova na gradnji brze ceste trenutno onemogućava žalba koja je podnesena i u razmatranju je. Također, razgovarali smo i o budućem projektu gradnje palijativnog centra u sklopu koprivničke bolnice – objasnio je Koren.

Koprivnički gradonačelnik istaknuo je da u današnjim sastankom po prvi puta došlo do konkretnijih datuma u priči oko gradnje brze ceste do Koprivnice, te kako vjeruje da će se u budućnosti održati i sjednica Vlade u Koprivnici.

– Zahvaljujući ministrici Tramišak i radu njenog ministarstva Koprivnica ovih dana dobiva status ITU grada (Integrirano Teritorijalno Ulaganje, op.a) zajedno sa našim okolnim općinama kojim nam se otvara prostor od nekoliko milijuna eura koje ćemo moći uložiti u razvoj grada i okolice – kazao je.

Na kraju se prisutnima obratila ministrica Tramišak rekavši kako je upravo finaliziranje dogovora oko potpisivanja razvojnog sporazuma za pet sjevernih županija vrijedan 15 milijardi kuna. Riječ je o Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj, Međimurskoj, Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji.

tramišak koren jakšić (2)

– Najveći je naglasak na cestama koje nedostaju na ovom području i to ceste koje povezuju županije te spomenuto područje sa Gradom Zagrebom. Tako je prepoznato pet prometnih pravaca čija je vrijednost 9 milijardi kuna. Inače, Grad Koprivnica prepoznat je kao središte županije, odnosno kulturnog i društvenog života županije pa će stoga biti nositelj ITU-a i vjerujemo da ćemo uskoro imati konkretne projekte prepoznate unutar tog mehanizma koji će sa svojim radom početi već sljedeće godine – objasnila je.

plenković koprivnica (1) plenković koprivnica (2)