Saborski zastupnik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u petak kako njegova stranka čeka da Vlada i premijer Tihomir Orešković iznesu konačni stav o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću, čija je fotografija s navodnom ustaškom kapom na glavi izazvala nedavno buru u javnosti, te da će HNS potom defininirati svoje daljnje korake.

“Loptica nije na nama, ona je na Vladi i premijeru da odluči o tome da su ustaše najveće posrnuće hrvatskog naroda. S tim bih se složio i to treba ponavljati i onima koji misle drugačije, i ustaše jesu najveće moralno posrnuće u povijesti hrvatskog naroda, a naš stav o tome ćete čuti kada dobijemo konačne stavove Vlade i premijera Oreškovića ,kada će HNS jasno definirati koji su nam sljedeći koraci po tom pitanju”, rekao je Vrdoljak na konfereniji za novinare upitan hoće li HNS podnijeti zahtjev za opoziv ministra kulture.

Vrdoljak je komentirao i činjenicu da je jutros izbor SDP-ovog Ranka Ostojića na čelo saborskog Odbora za unutarnju politiku prošao “bezbolno”, nakon što su ga poduprili Mostovi zastupnici.
“To je bila tema koja se nepotrebno pojavila. Kako iz Vlade ne dolazi ni jedan prijedlog zakona niti jedna reforma, onda su nam uzeli dane i dane, te sate i sate rada u Saboru potpuno nepotrebno. Mogli smo ga izglasati još prije sedam dana i baviti se reformama”, rekao je Vrdoljak.

Protiv Ostojića se prošlog tjedna izjasnila većina članova saborskog Odbora za izbor i imenovanja, nakon čega se razvila burna saborska rasprava. SDP je zatražio da o njemu glasuje Sabor, no to je tek danas uvršteno u dnevni red te izglasano.

(Hina)

fah