Na Aktualnom satu Gradskog vijeća Grada Vrbovca ovog je tjedna bilo riječi o nepropisnom držanju domaćih životinja u prvoj zoni te sanaciji parkirališta kod željezničkog kolodvora.

Vijećnik Dejan Jaić iz Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 upozorio je na problem držanja domaćih životinja u Ulici Franje Gažija.

– Jedan građanin mi se požalio da zove komunalne redare koji izađu na teren jer se nepropisno drže životinje u toj ulici. Da li imate kakvih saznanja o tome i kako će se to riješiti? – pitao je Jaić gradonačelnika.

FOT_4615

Gradonačelnik Denis Kralj odgovorio je kako je komunalno redarstvo zaprimilo prijavu za nepropisno držanje domaćih životinja u Ulici Franje Gažija i proslijedilo je prijavu nadležnoj inspekciji koja je utvrdila da nema nepravilnosti.

Drugo pitanje Dejana Jaića odnosilo se na parkiralište kod željezničkog kolodvora koje je u lošem stanju.

– Taj je problem aktualan zadnjih 20 godina otkako sam vijećnik u Gradskom vijeću. Zadnjih 6 godina ste na čelu grada i mislimo da je već vrijeme da se pozabavite s time. Područje kod kolodvora je plivalo za vrijeme padalina. Što ste učinili ili ćete učiniti po tom pitanju? – upitao je Jaić.

Denis Kralj odgovara kako je u tijeku izgradnja drugog kolosijeka, a u sklopu tog projekta je planirana i sanacija parkirališta uz kolodvor.

– Mi interventno tamo nešto nasipamo kada za to postoji potreba ili nas netko zamoli. Neka veća sanacija bila bi bacanje novca, jer je to u troškovniku Hrvatskih željeznica i oni će to urediti. Nažalost, projekt traje dugo i taj drugi kolosijek nikako da zaživi. Dobro je da smo dobili nadvožnjake, u Dugom Selu su to dugo čekali. Svakodnevno smo na gubitku jer projekt drugog kolosijeka kasni. Izgubili smo prigradske vlakove koje smo trebali dobiti. Nadam se da će se to u sljedeće dvije, tri godine završiti, a onda će biti sanirano i parkiralište kod kolodvora. Putnici iz Brčevca imaju pothodnik, neke stvari su napravljene, ali nažalost, projekt još nije gotov – odgovorio je Kralj.

FOT_4613