Vijećnici Gradskog vijeća Grada Vrbovca večeras su na sjednici prihvatili prijedloge za dodjelu godišnjih nagrada Grada Vrbovca za 2022. godinu.

Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj sjednici povodom Dana Grada 15. lipnja, a godišnju nagradu dobit će:

  • Radojka Britvić – za izniman doprinos u radu društva IFS Brčevec, za promociju, djelovanje i vođenje te angažiranje mladih i djece u IFS-u Brčevec, sudjelovanje na brojnim natjecanjima DVD-a Brčevec i aktivno članstvo u MO Brčevec
  • Antun Štanfel – predsjednik Vrbovečke udruge vinogradara i vinara od 2009. godine, Kao drugi predsjednik Udruge, preuzimanjem funkcije od Zlatka Kutena, nastavio je i unaprijedio aktivnosti Udruge osnovane još davne 1994. U uvijek srdačnom i prijateljskom okruženju ostao je glavni pokretač djelovanja Udruge uz ljubav prema tradiciji, vinogradarstvu i vinarstvu te prostoru i ljudima vrbovečkog kraja.
  • DVD Prilesje koje se već 60 godina bavi humanom i protupožarnom djelatnošću te hrabro i nesebično spašavaju tuđe živote i imovinu i doprinose općedruštvenoj koristi građana
  • DVD Poljanski Lug koje se već 50 godina bavi humanom i protupožarnom djelatnošću te hrabro i nesebično spašavaju tuđe živote i imovinu te doprinose općedruštvenoj koristi građana
  • Vatrogasna zajednica grada Vrbovca – za 30 godina aktivnog djelovanja i pomoći građanima s 16 dobrovoljnih vatrogasnih društava na području grada Vrbovca, ali i svim ljudima diljem zemlje, pružanje direktne financijske pomoći članovima u nabavi vatrogasne opreme, osposobljavanju vatrogasaca, organizaciji vatrogasnih vježbi i vatrogasnih natjecanja i financiranje programa. Vatrogasna zajednica aktivni je pokretač raznih akcija van svoje domene djelovanja.
  • HKUD Petar Zrinski Vrbovec – prošle godine obilježili su 110 godina uspješnog rada na području svoga grada i šire. U njegovom je radu tijekom svih tih godina zabilježeno djelovanje više od 1800 članova koji su dali svoj doprinos unutar različitih sekcija. Djelatnost udruge je promicanje nacionalnog i kulturnog identiteta hrvatskog naroda na području umjetničkog stvaralaštva.
  • OPG Tomislav Kralj – za dugogodišnji rad na poljoprivredi te uzgoj muznih krava i proizvodnju mlijeka.
  • ŠRD AMUR Vrbovec – za zalaganje u promidžbi šaranskog ribolova te ribolova na način Ulovi – pusti. Uključen je u organizaciju i sudjelovanje u šaranskom ribolovu te ribolovnom udicom na plovak. U društvu djeluje nekoliko natjecateljskih ekipa.
  • Metalac Sever – obiteljska tvrtka sa gotovo 100-injak zaposlenika, sa 95 % izvoznim proizvodnim programom, stalnim ulaganjem u proizvodne pogone i modernizaciju opreme i robotizaciju. Od cjeloživotnog obrazovanja, korištenja EU fondova, proširenjem kapaciteta i modernizacijom tehnologije tvrtka Metalac Sever zapošljava lokalne radnike te pomaže obiteljima u okviru povremenih dodatnih zarada.
  • Mišel Klasić – glavni sindikalni povjerenik Sindikata PPDIV-a PIK VRBOVEC plus d.o.o. Pokrenuo je bezbroj akcija solidarnosti za pomoć stradalim radnicima od požara, a nakon potresa u Zagrebu, Sisku, Petrinji i Glini, stradalima organizirao prikupljanje sredstava i prikupio preko 130,000.00 kuna i osobno sudjelovao u pomoći na terenu.

U znak priznanja za najviše zasluge i veliki doprinos u stvaranju slobodne domovine, Nagradom Grada Vrbovca za životno djelo nagrađuje se Domagoj Jakšić, hrvatski branitelj koji se borio u Vukovaru. Njegov trnoviti ratni put zapisan je u knjizi „Hrvatski branitelj Domagoj Jakšić”, autora Vlade Starešeca. Uz sve proživljene strahote uspio je ponizno, samozatajno i ponosno nositi svoje uspomene, stoji u obrazloženju prijedloga.

Na sjednici su prihvaćena Izvješća o radu i poslovanju za 2022. godinu Dječjeg vrtića Vrbovec, Razvojne agencije Grada Vrbovca, Pučko otvorenog učilišta, Narodne knjižnice, OŠ Krunoslava Kutena i OŠ Marije Jurić Zagorke, Turističke zajednice, Vatrogasne zajednice, Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec i Gradskog društva Crvenog križa.

Prihvaćeno je i Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od srpnja do prosinca prošle godine. U izvješću je istaknuto kako je na EU fondove prijavljena gradnja dječjih vrtića u Luki i Lonjici, a krajem listopada stigla je vijest kako su obje prijave prihvaćene. Kada je u pitanju Luka, radi se o rekonstrukciji društvenog doma u vrtićki objekt. Procijenjena vrijednost radova je 7.320.000 kuna od čega je odobreno maksimalnih 2.600.000 kuna. Za gradnju dvorane u Lonjici osigurano je 7,5 milijuna kuna iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

FOT_7497 FOT_7498 FOT_7499 FOT_7500 FOT_7501 FOT_7502 FOT_7505 FOT_7509 FOT_7513 FOT_7516 FOT_7522