Vrbovečka udruga vinogradara i vinara organizirala je stručni izlet u Međimurje. Posjetili su vinariju Novak (Štrigova), vinski podrum Dvanajščak-Kozol (Dragoslavec), vinski podrum Kerman (Sveti Urban) i vinariju Kocijan ( Štrigova).

Pored degustacija čuvenih vina Međimurja ( pušipel i sauvignon…), Vrbovčani su kušali i tradicionalne zalogaje Međimurja pored ostalog tradicionalno jelo meso iz tiblice.

– Cilj stručnog izleta u Međimurje bio je razmjena iskustva s poznatim vinarima Međimurja. Vrbovčani su upoznati s ovogodišnjom berbom, a sada predstoji podrumarenje. Po svemu sudeći Međimurci će tržištu ponuditi veoma kvalitetno vino ovogodišnje berbe grožđa – rekla je Ana Marija Jagatić Korenika, izv. prof. dr. sc. na Zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu.