Na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog kluba Vrbovec predsjednik kluba Mato Jelić i tajnica Irena Starešec ponudili su svoje mandate na raspolaganje. Ističu da je to moralni čin zbog incidenta na utakmici u Karlovcu te kako će u sudskim postupcima koji slijede biti utvrđeno sve što se tamo događalo.

– Teška ozljeda našeg službenog predstavnika kluba, veliki propusti redarske službe, huligansko ponašanje, uvredljivo skandiranje domaćih navijača i klevete po Facebooku nakon utakmice su utužive. Sve operativne poslove do Skupštine kluba koja će se održati početkom lipnja, obavljat će dopredsjednik kluba Dražen Prelog. Naša borba za ostanak u 3. NL Centar još nije završila. Makar ste svi vi koji ste bili na utakmici s NK Bistrom imali priliku vidjeti šta nam sve suci rade – poručili su, između ostalog, iz NK Vrbovca putem svoje Facebook stranice.

Stanje u klubu bilo je večeras tema na Aktualnom satu Gradskog vijeća gdje je vijećnik Dejan Jaić iz Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 gradonačelniku postavio pitanje:

– Čuli smo da su nažalost, predsjednik kluba Mato Jelić i tajnica Irena Starešec stradali na utakmici u Karlovcu. Spominju se napad i teške ozljede, pa me zanima da li ste se možda čuli s kolegom gradonačelnikom iz Karlovca i doznali što se tamo dogodilo? Koliko čitam o tom incidentu na portalima, znatno se narušava i kredibilitet vas kao gradonačelnika. NK Vrbovec slavi stotu obljetnicu i nije u redu da se piše o njima na takav način ako su napadnuti. Ne radi se samo o predsjedniku i tajnici kluba, oni su i direktor Komunalca i direktorica Plina. Vjerujem da ste učinili nešto po tom pitanju – rekao je Jaić.

FOT_7483
Denis Kralj je kratko odgovorio: – Na vaše pitanje da li sam se čuo s gradonačelnikom Karlovca, odgovor je ne. Jučer je bila obavijest na Facebooku da se Mato Jelić i Irena Starešec povlače s mjesta predsjednika i tajnice te podržavam njihovu odluku.
FOT_7486