Vrbovečki prometni redar uskoro bi mogao pisati kazne

24. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Vrbovečki prometni redar uskoro bi mogao pisati kazne

Hrvoje Jelavić/PIXSELL


Pod aktualnim satom 26. sjednice Gradskog vijeća Grada Vrbovca nezavisni vijećnik Darko Dananić postavio je pitanja gradonačelniku.

-Na prošlom vijeću gradonačelnik je rekao da će komunalni redari biti obučeni za kontrolu vremena parkiranja na novim parkirnim mjestima kod pošte. Jesu li oni onda obučeni za to i rade li oni to?

Radi li se možda o sukobu interesa kod izbora novog predsjednika NK Vrbovec, koji je istovremeno i direktor Komunalca, a koji mora svojoj firmi ovjeravati naloge i fakture za radove na gradskom stadionu! – pitao je vijećnik.

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj rekao je kako je jedan komunalni redar prošao obuku. – On je sada i prometni redar. Nedostaje mu još jedan papir od MUP-a da bi mogao pisati kazne. To bi trebalo biti uskoro. Što se tiče kluba, tu nema sukoba interesa. To su spojive dužnosti – rekao je Kralj.

Vijećnik nije bio zadovoljan odgovorom. -Krivo ste shvatili pitanje. Mene zanima je li sukob interesa u osobi novog predsjednika i sadašnjeg direktora Komunalca, jer taj Komunalac održava gradski stadion. On treba ovjeravati radne naloge Komunalcu da su radovi izvršeni – kazao je.

-Stadion održavaju Gradski objekti tako da to nije ista osoba – odgovorio je gradonačelnik.