Vrbovečki planinari uživali u Gorskom Kotaru

26. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Vrbovečki planinari uživali u Gorskom Kotaru


Lijepo vrijeme proteklog vikenda vrbovečki su planinari iskoristili za pohod na dva istaknuta vrha u Gorskom Kotaru u sastavu Nacionalnog parka Risnjak, Guslicu i Jelenc. Nakon hodanja po zanimljivoj stazi prošaranoj ostacima zimskog snijega i dolaska na vrh Guslice uživali su u pogledima na Kvarnersko primorje, Učku, vrhove NP Risnjak, slovenski dio Alpa ali i imali priliku pogledati napuštene vojne objekte nekadašnje JNA na samom vrhu Guslice.

Fizički spremniji dio ekipe nakon toga se uputio na susjedni vrh Jelenc, a oni skloniji uživanju u panoramama i proljetnim slikama Gorskog Kotara odabrali su za cilj Preradovićev vrh iznad Fužina sa pogledom na mjesto Fužine i jezero Bajer.

Unatoč problemima sa organizacijom izleta uzrokovanih pandemijom Covid-19, vrbovečki su planinari okupljeni u „Planinarskom društvu Vrbovec“ ove godine već odradili organizirane izlete i pohode na Ivanšćicu, Kalnik i Horvatove stube na Medvednici kao i samostane izlete, a sve uz prilagođavanje i poštivanje svih epidemioloških mjera.

vrbovec planinari (4)

„Planinarsko društvo Vrbovec“ trenutno okuplja gotovo 100 aktivnih članova, a aktivnosti društva nisu vezane samo uz samo planinarenje nego i uz brigu o zaštiti okoliša(sudjelovanje i organiziranje akcija čišćenja otpada po vrbovečkim šumama), organizaciju prigodnih foto-izložbi u suradnji sa POU Vrbovec i Narodnom knjižnicom Vrbovec te u suradnju sa vrbovečkim školama na organizaciji njihovih planinarskih izleta.

vrbovec planinari (1) vrbovec planinari (2) vrbovec planinari (3)

dv/prigorski.hr

Facebook Comments