Vrbovečki obrtnici uspješni unatoč koronavirusu

10. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Vrbovečki obrtnici uspješni unatoč koronavirusu


Održana je redovna, izvještajna godišnja skupština Udruženja obrtnika Vrbovec. Skupštini su bili nazočni dr. Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreba i Denis Kralj, gradonačelnik grada Vrbovca.

Vrbovečki obrtnici su ovom skupštinom obilježili Dan obrtnika koja se uklapa u obilježavanje Dana grada Vrbovca, Dana župe sv. Vida Vrbovec i Dana Osnovne škole “Krunoslava Kutena.“

Ivan Leščić, predsjednik Udruženja podnio je izvješće o prošlogodišnjem radu, koje je skupština prihvatila. Prihvaćen je financijski plan kojega je podnijela poslovna tajnica Željka Mušak, te izvješće Nadzornog odbora kojega je podnio Ivan Dobrica.

Ivan Leščić kazao je kako su obrtnici bili uspješni unatoč Covidu 19. -Izostali su sajmovi, revije, izložbe, ali najvažnije je da su obrtnici opstali – poručio je.

Udruženje obrtnika Vrbovec danas broji 419 članova što je porast članstva. U uvjetima Covida 19, aktivnost i obrtnika bila je smanjena. Rad je prilagođen epidemiološkim mjerama.

Neke su djelatnosti zamrle u poslovanju (ugostiteljstvo, osobne usluge, dio prijevoza putnika), a neke su zabilježile čak i bolje rezultate (graditeljstvo, proizvodnja…).

obrtnici

Vrbovečki obrtnici financijski su pomogli pučanstvu stradalom u potresu na području Zagreba, a zajedno s Gradom Vrbovcem, te općinama Farkaševac i Preseka namjerava sagraditi obiteljsku kuću obitelji Brkić iz Galdova kraj Siska koja ima petero djece starosti od 7 do 19 godina.

Značajna je financijska pomoć Grada Vrbovca koji je za očuvanje poslovne aktivnosti dodijelilo 623.000 kuna potpora, a Zagrebačka županija odobrila je ukupno 1.216.000 sredstava pomoći obrtnicima.

obrtnici2

Dragan Vicković

Facebook Comments