VRBOVEČKI KOMUNALAC OSTVARIO GOTOVO MILIJUN KUNA DOBITI Direktor Mato Jelić: To je prvo pozitivno poslovanje nakon četiri godine negativnog poslovanja Komunalca

1. studenoga 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno VRBOVEČKI KOMUNALAC OSTVARIO GOTOVO MILIJUN KUNA DOBITI Direktor Mato Jelić: To je prvo pozitivno poslovanje nakon četiri godine negativnog poslovanja Komunalca


Na 24. sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca izvješće o poslovanju Komunalca Vrbovec u protekloj godini podnio je direktor Mato Jelić.

Ukupan prihod Komunalca u prošloj godini bio je 12 milijuna i 460 tisuća kuna, a rashodi su iznosili nešto više od 12 milijuna kuna.

-Naša dobit je iz redovnog poslovanja bila 443 tisuće kuna i dobit iz revalorizacijskih rezervi 524 tisuće kuna. Ukupna dobit je 967 tisuća kuna. To je prvo pozitivno poslovanje Komunalca, nakon četiri godine negativnog poslovanja. Posebno nas veseli dobit iz redovnog poslovanja koju smo uspjeli izboriti u teškoj godini – rekao je uvodno Jelić.

-Od 2010. godine, samo jedne godine je Komunalac imao dobit iz redovnog poslovanja i to je bilo 2013. godine i iznosila je 45 tisuća kuna. Od 2002. do 2018. godine preko svih menadžerskih ugovora i čudesa Društvo je ostvarilo minus iz redovnog poslovanja preko 10 milijuna kuna.

U 2018. godini uspjeli smo podići i redovne prihode za 1.1 miijun kuna u odnosu na godinu ranije. Uštedjeli smo na ukidanju radnog mjesta pomoćnika direktora i raskidu menadžerskog ugovora s bivšim direktorom. Veliki trošak nam je bila isplata sudskog spora gospodinu Jembriju, a spor je pravomoćno izgubljen spor 2012. godine. Prošle godine je bilo isplaćena zadnja rata i ukupno smo isplatili 2,4 milijuna kuna.

U 2018. godini smo zaposlili sedam radnika na poslovima sakupljanja otpada na groblju i jednu pripravnicu, a nakon višegodišnjih umanjenja plaća od 5 i 10 posto, od 1. siječnja 2018. godine vratili smo plaće radnicima na staro, a radnicima na održavanju groblja i vozačima kamiona smo povećali plaću.

Uspjeli smo nabaviti i polovan stroj – kombinirku, a pola milijuna kuna smo uložili u popravak i održavanje strojeva.

Uspjeli smo nabaviti strojeva u vrijednosti 1,5 milijuna kuna bez leasinga i kredita. Počeli smo graditi ceste i asfaltirati i na to smo posebno ponosni. Komunalac Vrbovec je bio iznimno uspješan u 2018. godini i stvoreni su svi preduvjeti da Komunalac u ovoj godini bude još uspješniji – zaključio je Jelić.

prigorski.hr

Facebook Comments