U galeriji Písecká brána u Pragu održana je izložba Hrvatskog društva karikaturista (HDK). Izložbu je organiziralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova povodom 10. obljetnice ulaska Hrvatske u EU.

Organizaciju je preuzelo Veleposlanstvo RH u Pragu u suradnji s HDK, Pragom 6 i Češko-hrvatskim društvom te uz dodatnu financijsku potporu Blueprint Prague s.r.o. U prestižnom galerijskom prostoru naredna dva tjedna bit će izloženo 20-tak plakata s radovima najpoznatijih karikaturista i članova HDK. Na svečanom otvorenju okupili su se predstavnici diplomatskih predstavništava, državnih te kulturnih institucija i hrvatske zajednice u Pragu. Prisutne su pozdravili direktor Písecké brány Petr Mändl, predsjednik i dopredsjednik HDK Nikola Plečko  Nik Titanik i Davorin Trgovčević te Ljiljana Pancirov, hrvatska veleposlanica u Pragu.

Članovi HDK Milan Lekić – Lex i Krešimir Kveštek – Jura ( iz Vrbovca), zainteresiranim su gostima podarili izradu njihovih osobnih karikatura. U ugodnom okruženju, druženju i razgovoru s karikaturistima gosti su razmijenili svoje osobne, iznimno pozitivne, dojmove o izloženim radovima.

otvaranje

Peze proces

Foto: Zuzana Hubinkova