Održana je Skupština Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec na kojoj su usvojeni plan rada i financijski plan za 2024. godinu.

Svjesni smo da s redovnim prihodima koji se ostvaruju temeljem Zakona o HCK, a koji ne premašuju iznos od 4.000,00 eura mjesečno ne možemo provoditi aktivnosti, podmirivati režijske troškove i troškove poslovanja, a još manje troškove plaća za 21 zaposlenu osobu stoga je i nadalje nužna projektna orijentacija, odnosno prijavljivanje i provedba nacionalnih i EU projekata, istaknuto je na sjednici Skupštine.

Određena stabilnost poslovanja postiže se pružanjem socijalnih usluga čime dolazi do izražaja i opravdanost izgradnje zgrade te ugovaranje dostave gotovih obroka, formiranje stalne službe za pomoć u kući, a od 2024. i organiziranje poludnevnog boravka.

Jelena Mucko, ravnateljica Gradskog društva kaže:

– Trenutno provodimo pet nacionalnih projekata od kojih svaki ima svoja pravila, od toga koje aktivnosti moramo provoditi i koje troškove možemo podmirivati. Ponosni smo na svoj tim zaposlenika, jer samo uz pouzdane i odgovorne možemo planirati i provoditi aktivnosti u vrijednosti 865 tisuća eura. Zahvaljujemo partnerima i suradnicima na projektima, volonterima i svima koji su uključeni u naše aktivnosti. Godina pred nama je vrijeme kad ćemo nastojati biti još bolji – rekla je Mucko.

IMG-20231221-WA0013