Udruga Osebunjek iz Vrbovca predstavila se u srijedu u Gradskoj knjižnici Dugo Selo. Riječ je o udruzi koja se bavi očuvanjem kajkavskog govora i kulturne baštine grada Vrbovca.

Već četiri godine Udruga Osebunjek organizira natječaj poezije na kajkavskom narječju, organizira recital pod nazivom „Stara lipa“ te tiska zbornik najuspješnijih pjesama. Udruga se također bavi organiziranjem izložbi, izradom ukrasnih predmeta itd.

osebunjak (5)

Na gostovanju u Gradskoj knjižnici Dugo Selo posebno je predstavljena prva zbirka pjesama članice Udruge Marije Petrek pod naslovom „Zgubljene senje“. Zbirka je to toplih i nostalgičnih stihova kojima se evociraju djetinjstvo, ljubav i lijepa sjećanja.

Pjesme iz zbirke „Zgubljene senje“ uz autoricu su čitale Tatjana Kobija i Katarina Zadrija. Na kraju gostovanja su članice udruge čitale svaka po dvije svoje pjesme.

osebunjak (1)

Upriličena je i mala izložba fotografija članice Udruge Ivane Žerovnik. U glazbenom dijelu programa nastupile su pjevačke mlade nade Dugog Sela koje vodi operni pjevač i voditelj VA „Duga“ Mario Bokun. Pjevale su Nela Vulinec, Antonela Papak, te duet Andrea Periša i Manuela Bodrušić. Naravno, sve to uz vrsnu klavirsku pratnju profesora Viktora Brezaka.

osebunjak (8) osebunjak (7) osebunjak (6) osebunjak (3) osebunjak (2)