Nakon što je Ana Konjuh u prvom tjednu ove sezone stigla do finala WTA turnira u Aucklandu, drugi tjedan je prošao u znaku 20-godišnje Vrbovčanke Jane Fett koja je iz kvalifikacija stigla do polufinala WTA turnira u Hobartu, ali ju je u uzletu po WTA ljestvici zaustavila ozljeda trbušnog zida od koje se nedavno oporavila te poželjela da joj to budu posljednji zdravstveni problemi u ovoj godini.

“Sad je dobro. Imala sam problema s tim trbušnim zidom zadnjih par tjedana. Počela sam trenirati prošlog tjedna, sad sam počela servirati… Čini se dobro. U petak bih trebala ići u Budimpeštu pa nadam se da će sve biti dobro”, rekla je finalistica juniorskog Australian Opena 2014. godine i jedna od članica darovite generacije hrvatskih tenisačica rođenih 1996. i 1997. godine, koju predvode Ana Konjuh i Donna Vekić.

Ozljeda ju je presjekla u trenutku kad je trebala nastaviti žetvu bodova na ITF turnirima u Australiji.

“Trebala sam igrati još dvije ‘šesdesetice’ tamo. Mislim da bi to bio dosta dobar izbor turnira. Šteta što se ovo dogodilo. Morala sam pauzirati par tjedana, ali duga je sezona. Valjda će sada proći”, kaže Fett kojoj su ozljede stale na put i prošle godine u ostvarenju zacrtanih ciljeva. U travnju je bila na 142. mjestu, a 2016. godinu završila je kao 196. tenisačica svijeta.

“Bilo bi lijepo ući u Top 100. To je bio cilj i za prošlu godinu, ali ozljeda je to spriječila. Nadam se da će godina biti bez ozljeda i da ću što bolje igrati, a onda ćemo vidjeti kakvi će biti rezultati.”

Dio zasluga za rezultate imaju treneri, a Jana će uskoro započeti novu suradnju.

“Trebala bih nakon Budimpešte ići u Ameriku u jednu akademiju u Miamiju, kod Argentinca Matiasa Polonskog. S njim bi trebala raditi dva mjeseca pa ćemo vidjeti kako će to biti. Ako će biti dobro, možda on dođe i tu. Luka Veliki ostaje moj kondicijski trener, a i tata je uvijek tu.”

U ovom trenutku Fett se nalazi na 236. mjestu pojedinačne WTA ljestvice, što joj omogućava nastupe u glavnom ždrijebu na ITF turnirima, ali Jana preferira kvalifikacije na većim turnirima.

“Trebala bih ići u Indian Wells i Miami, a između trenirati u toj akademiji. I onda ima još par turnira iza toga, Charleston ili Monterrey. Onda je Roland Garros i Bol, vjerojatno. Bit će tu još ‘šezdesetica’, ali pokušavam igrati što više WTA turnira”, zaključila je simpatična Vrbovčanka.

prigorski.hr/Hina

fah