VRBOVEČKA BEBA ROĐENA U VOZILU HITNE “To se događa, žene su rađale u liftu, osobnim automobilima, taksijima”

30. ožujka 2020. Autor: prigorski.hrFoto & VideoVRBOVEČKA BEBA ROĐENA U VOZILU HITNE “To se događa, žene su rađale u liftu, osobnim automobilima, taksijima”

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec u nedjelju u 22.40 sati je upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak.

Ekipa hitne: doktorica Kristina Vučemilo, medicinski tehničar Goran Tvorić, koje je vozio Marko Rožić, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu.

Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s ljudima sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola kod ginekologa.

Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Tim KB Merkur je spremno dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr.med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije.

Zdrava curica je rođena u 23.15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice, a tim KB Merkur odmah je preuzeo novorođenče.

S obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, majka je prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19.

S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

I za kraj lijepe vijesti – majka je negativna na COVID-19, ona i beba se uspješno oporavljaju u KB Merkur, a tim hitne medicine Zagrebačke županije od sutra je ponovno u smjeni.

Doktor Darko Skalak rekao je za RTL Danas kako je žena imala treći porod. – U kombiju su vidjeli da majka neće stići do rađaonice pa su ju porodili u vozilu. To se događa, žene su rađale u liftu, osobnim automobilima, taksijima i to nije ništa neobično za žene koje dođu iz daljeg mjesta.

Zbog sumnje u koronavirus, ženu smo preselili u odvojeni dio i tamo smo napravili bris i utvRđeno je da je nalaz negativan – rekao je doktor Skalak.

Pogledajte prilog.

Facebook Comments