Vrbovec za žrtvu Vukovara: ‘U prozorima stanova i kuća i ove godine gorjet će lampaši’

17. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Vrbovec za žrtvu Vukovara: ‘U prozorima stanova i kuća i ove godine gorjet će lampaši’


Zbog pandemije koronavirusa Vrbovčani će ovogodišnji Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje održati u posebnim okolnostima.

Uoči 18. studenog, nakon večernje svete mise u župnoj crkvi, održat će se posebnu komemoraciju ispred Pastoralnog centra te zapaliti lampaše u Ulici hrvatskih branitelja.

Prije podne će se održati komemorativna svečanost pored „Hrvatske kocke“ na središnjem vrbovečkom Trgu Petra Zrinskog. Udruge proizašle iz Domovinskog rata i Grad Vrbovec položit će vijence i zapaliti svijeće u znak sjećanja na žrtvu Vukovara.

vrbovec vukovar (2)

U prozorima stanova i obiteljskih kuća u gradu Vrbovcu, a i okolnim naseljima gorjet će lampaš i ove godine.

Već 17. studenog Vrbovčani će moći dodatno iskazati pijetet žrtvama Domovinskog rata i žrtvama Vukovara i Škabrnje, tako da slanjem svojih pošiljki diljem Lijepe naše i svijeta iz vrbovečke pošte pošalju poruke i sjećanje na sve žrtve i strahote Domovinskog rata u kojem je obranjena Republika Hrvatska.

Hrvatski časnički zbor Vrbovec, na čijem je čelu predsjednik Marijan Plahutar, je na inicijativu vrbovečkog filateliste Stjepana Zdenka Brezarića, zatražio uporabu prigodnog poštanskog žiga.

Time je iskazana počast poginulima hrvatskim braniteljima i civilima Škabrnje. Prigodni žig je dizajnirao Stjepan Zdenko Brezarić, a posvećen je svim poginulim, nestalim i ranjenim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu.

To je ujedno četvrti vrbovečki prigodni žig na filatelističku temu Domovinskog rata.

Na kraju valja se prisjetiti da su i Vrbovčani na inicijativu Radio Vrbovca sakupljali najpotrebnije trajne živežne namirnice i higijenske potrepštine za Vukovarce.

Dragan Vicković/prigorki.hr

Facebook Comments