Vrbovec: Sestre Službenice Milosrđa na svečan su način obilježile Dan sv. Marije Krucifikse

15. prosinca 2017. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Vrbovec: Sestre Službenice Milosrđa na svečan su način obilježile Dan sv. Marije Krucifikse


Sestre Službenice Milosrđa iz Vrbovca svečano su danas  obilježile Dan sv. Marije Krucifikse, svoje utemeljiteljice.
Svetu misu u župnoj crkvi sv. Vida predvodio je mons. Vjekoslav Huzjak, biskup Bjelovarsko- križevački biskupije koji je sestrama Službenicama Milosrđa čestitao njihov dan te im se zahvalio na svemu što rade.

– Pomagati potrebitima, kao što je pomagala sv. Marija Krucifiksa i kao što rade Službenice Milosrđa ujedno znači živjeti Isusovo milosrđe. I danas moramo imati i oko i srce za potrebite -istaknuo je mons. Vjekoslav Huzjak jutros na zornici u Vrbovcu prigodom obilježavanja Dana sestara Službenica Milosrđa.

casne sestre1

Sestre Službenice Milosrđa osnovala je Paola Di Rosa (kasnije sveta Marija Krucifiksa) godine 1840. u Italiji u gradu Bresciji u kojoj je tada vladala kolera. Iz želje „živjeti kako je Isus živio“ službenice Milosrđa preko 170 godina provode djela milosrđa za sve potrebite posebno za djecu u Italiji, Hrvatskoj, Južnoj Americi i Africi.

I danas slaveći blagdan svete Marije Krucifikse, Službenice Milosrđa molile su da svi budemo dio Božje Dobrote te Njegovim rukama spuštamo nebo na zemlju.
Službenice Milosrđa došle su u Hrvatsku 1953. a u Vrbovec 1963. godine dovodi ih vlč. Franjo Žnidarec, vrbovečki župnik. Sestre skrbe za djecu, a poslije osnivaju i Dječji vrtić „Dobri“ koji i danas djeluje. Poglavarica kuće je s. Aurelija, a u Zajednici su još s. Anita koja vodi Dječji vrtić „Dobri“, s. Karmela sakristanka i s. Ida vjeroučiteljica.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments