Vijećnici vrbovečkog Gradskog vijeća jučer su održali nastavak sjednice koju su započeli prošlog četvrtka.  Izglasane su izmjene i dopune Odluke i koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika koje su potrebne zbog zapošljavanja referenta za obračun i naplatu naknade za uređenje voda, koje je planirano u idućoj godini. Ovu obvezu Grad mora preuzeti sukladno Zakonu o vodama, te će ostvariti 5 posto prihoda od naknade, dok 95 posto ide Hrvatskim vodama.

Vijećnici su izglasali i treće izmjene i dopune Prostornog plana Grada Vrbovca kojeg je potrebno uskladiti s šestim izmjenama plana Zagrebačke županije donesenim prošle godine. Donesene su i izmjene i dopune Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja poslovne zone Konak istok u kojoj je za ulaganje zainteresiran jedan investitor.

Pučkom otvorenom učilištu dana je suglasnost za nabavu osobnog automobila vrijednosti oko 125 tisuća koje će se financirati putem leasinga. Umjesto dr. Nevenke Zukanović, vijeće je odobrilo da novi mrtvozornik bude doktorica Maja Turković.

Izvješće o radu za 2015. godinu podnijeli su Radio Vrbovec te udruge koje godišnje primaju više od 20 tisuća kuna iz gradskog proračuna, a to su HKUD Petar Zrinski, Limena glazba, Udruga Naši snovi, Hrvatski časnički zbor Vrbovec, HVIDR-a te Vrbovečka udruga vinogradara i vinara.

vijece1 vijece2 vijece3 vijece4 vijece5 vijece6 vijece7 vijece8 vijece9 vijece10 vijece11

Maja Petak/prigorski.hr