VRBOVEC IMA HOTEL – ZA AUTO GUME ‘Nije uvijek bilo lako, ali bili smo uporni i održali se’

16. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Intervjui VRBOVEC IMA HOTEL – ZA AUTO GUME ‘Nije uvijek bilo lako, ali bili smo uporni i održali se’


„Jendriš“ obrt za proizvodnju, usluge i trgovinu iz Vrbovca ove godine obilježava 40 – tu obljetnicu uspješnog rada i postojanja.

Milka Jendriš (73), te 1980. godine počela je s radom autoservisa “ Jendriš“. Milka je bila vulkanizer s položenim stručnim ispitom, dok je njezin suprug Vjekoslav bio autoprijevoznik. Kad je Slave otišao u invalidsku mirovinu, zajedno su radili i vodili obrt.

– Svih tih godinama, najvažnije je da smo opstali, da smo održali obrt i da smo funkcionirali. Nije uvijek bilo lako, ali bili smo uporni i održali se – istaknula je Milka.

Danas kćerka Draženka (5), dipl.oecc i zet Marijo Dautanec (54), inž. prehrambene tehnologije uspješno vode ovaj obiteljski obrt.

– Naš obiteljski obrt pruža prije svega vulkanizerske usluge, a prodajemo i auto gume. Ove smo godine izgradili novu poslovnu zgradu u kojoj je i vulkanizerska radionica – kazala je Draženka Dautanec.

“Jendriš„ obrt ima i hotel

– Riječ je o hotelu za automobilske gume. U hotelu se pohranjuju automobilske gume, čuvaju se na propisan način. Gume su uskladištene i moraju biti na tamnom i na određenoj temperaturi. Gume se tako čuvaju i mogu se upotrebljavati i u idućoj sezoni. Kad grane proljeće, zimske gume sa svog ljubimca pohranite u hotelu za gume koje će vas čekati do iduće zime – objasnila je Draženka.

Obrt “Jendriš“ diči se vlastitim proizvodom“ zaštitnim kavezom“

– „Zaštitni kavez“ je oprema za vulkanizerske radionice, koju je izmislio i proizveo Vjekoslav. Bio je s razlogom jako ponosan na taj proizvod – rekao je Mario.

U ovom obiteljskom obrtu zaposlena su još trojica radnika.

Treba istaknuti da su Draženka i Mario zaokružili investicijski ciklus od 2016.-2020. vlastitim financijskim sredstvima, a podigli su i kredit od HBOR-a. Pomogla im je i Zagrebačka županija i grad Vrbovec.

Draženka, kao vlasnica obiteljskog obrta dobitnica je priznanja Zagrebačke županije kao uspješna žena obrtnica.

Na kraju predstavljanja obrta “ Jendriš“ valja reći i sljedeće. Od 2010. ovaj obrt proizvodi i sportsku oprema za atletiku i za košarku.

– Kćerke su nam atletičarke, članovi Atletskog kluba “Sv. Vid“ Vrbovec. Tena (23) je student 3. godine Prehrambeno-biološkog fakulteta u Zagrebu,vice- prvakinja je Hrvatske u bacanju kladiva, a Greta (19) je maturantica u Vrbovcu, vice-prvakinja je Hrvatske u skoku s motkom.

Pomažući svojoj djeci, pomažemo i razvoju i popularizaciji atletike. I vulkanizerska i sportska oprema je certificirana – dodao je Mario.

Ova je obitelj načinila iskorak kad je riječ o popularizaciji atletike. Oni su bili organizatori dvaju međunarodnih atletskih mitinga u središtu Vrbovcu što je inače praksa u svijet. Mitinzi pod nazivom „Salix sub astra (Vrba pod zvijezdama) bili su besprijekorno organizirani.

Na svakom mitingu sudjelovalo je 20 atletičarki u skoku motkom i 15 atletičara u skoku udalj. I ove godine imaju planova, ali ih je koronavirus zaustavila.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments