Od utorka je i grad Vrbovec grad prijatelj dojenja. U sklopu Nacionalnog tjedan dojenja Zagrebačka županija u suradnji s Domom zdravlja Zagrebačke županije postavila je klupu za dojenje i u Vrbovcu. Klupa se nalazi  na dječjem igralištu između Doma zdravlja i Dječjeg vrtića. Prigodnu svečanosti otvaranja uveličali su vrtićanci Dječjeg vrtića.

IMG_4016[1]

Tamara Matulić Ćus, glavna medicinska sestra u ispostavi Doma zdravlja u Vrbovcu ističe. -I ovo je doprinos promoviranja dojenja koje je najprirodniji, najzdraviji i time najhranjiviji oblik prehrane djece novorođenačke i dojenačke dobi. Odluka o dojenju donosi se za vrijeme trudnoće. -kazala je.

IMG_4018[1]

U Domu zdravlja u Vrbovcu održava se svaka dva mjeseca tečaj za trudnice u sklopu kojega je i tečaj za dojilje. Već prvi takav tečaj bit će 27. studenoga. Otvaranju Klupe za dojenje u ime grada Vrbovca bila je nazočna Božica Jagoić Tukša, pročelnica službe za opće poslove. -Dojenje je i više nego zadovoljavanje bebe za hranom. Tako se uspostavlja snažan emocionalni odnos djeteta i majke. -istaknula je.

Dragan Vicković/prigorski.hr