Grad Vrbovec osigurao je sredstva za asistente u nastavi i za sljedeću školsku godinu. Odluka Ministarstva znanosti i obrazovanja o dodjeli novaca iz Europskog socijalnog fonda stigla je jučer, priopćili su iz gradske uprave.

Ukupna vrijednost projekta je 725.000 kuna od čega je iz EU fondova osigurano 650.000 kuna dok će preostalih deset posto iznosa financirati grad.

‘Veseli me što su asistenti u nastavi osigurani i za nadolazeću školsku godinu. Ovo je već sedma godina zaredom kako se u Vrbovcu provodi ovaj projekt, a mislim kako ne treba posebno naglašavati koliko je on važan i koristan za naše učenike. Također ove godine naši učenici osnovnih škola po peti puta zaredom dobit će besplatne udžbenike, radne bilježnice i pomagala, dok će učenici srednjih škola po prvi puta dobiti potporu od po 500 kuna za kupnju udžbenika’, izjavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Dobivenim sredstvima zaposlit će se ukupno 16 pomoćnika u nastavi. Osnovna škola Marije Jurić Zagorke planira zaposliti sedam, a Osnovna škola Krunoslava Kutena devet pomoćnika.

Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u OŠ Marije Jurić Zagorke je već u tijeku dok će OŠ Krunoslava Kutena svoj natječaj raspisati 16. kolovoza.