Veronika Sesvečanec, djevojački Frljužec rođena je 1963. godine. Prve je vatrogasne korake napravila u rodnom Poljanskom Lugu gdje je bila član tamošnjeg DVD-a od 1977.do 1983. godine.

Kada se udala u vatrogasnu obitelj Sesvečanec u Brčevec, nastavila je vatrogasnu karijeru. Suprug Krešimir je vatrogasni časnik I. klase, kao i njegov brat Mladen, koji je bio i predsjednik i zapovjednik DVD-a Brčevec. Mladenova supruga Renata je također vatrogaskinja. Veronikina i Krešina djeca su vatrogasci: Maja, Sandra, Andreja i Domagoj su ispitani vatrogasci.

Kakva je razlika u vatrogastvu nekada i sada?

– Velika je razlika. Sada se više ulaže u tehniku, a nekada se više ulagalo u ljude. Prije je na natjecanjima sudjelovalo puno više ekipa. Ukratko, mladi su se više družili. Danas su svi zaokupljeni mobitelima.

U Brčevcu je Veronika osnovala žensko vatrogasno odjeljenje i bila je prva predsjednica.

Koliko je bilo članova u ženskom odjeljenju i koji je najveći uspjeh?

– Bilo je deset članova, a najznačajniji rezultat je sudjelovanje na vatrogasnom državnom prvenstvu u Rijeci 1998. godine.

Veronika je vatrogasni časnik I. klase, ali i vatrogasni tehničar.

Među osnivačima ste vatrogasnog kampa mladeži u Fažani?

– Kamp je osnova kako bi mladi vatrogasci iz čitave Hrvatske organizirano ljetovali u Fažani, ali i razmjenjivali vatrogasna iskustva. Tako je spojeno ugodno s korisnim. Tada sam bila predsjednica Vatrogasne mladeži Zagrebačke županije.

Bili ste na vatrogasnoj Olimpijadi?

– To je bilo prekrasno iskustvo. Vatrogasna olimpijada je održana u Varaždinu 2005. godine.

Na 83. godišnjoj skupštini DVD-a Brčevec, Veronika Sesvečanec dobila je spomenicu “vatrogasni veteran”. Dobila je priznanje za ogroman doprinos razvoju vatrogastva te aplauz na otvorenoj sceni.

20230311_190400 20230311_194924 20230311_195018