U Vrbovečkom Pavlovcu 121 živi Josip Juko sa svojom obitelji u kojoj su tata, mama, brat i sestra.

Taj je mladić, nakon što je 2022. objavio roman “Ugovor zle sudbine”, ovih dana tiskao i drugi roman pod naslovom “Kreštava ljubav”. Najesen će izdati i treći roman.

Josip Juko je rođen 2003. u Novoj Biloj u Bosni i Hercegovini. Prvih pet godina proveo je u Busovači nakon čega se obitelj doseljava u Vrbovec, gdje Josip završava osnovnu školu, a potom i 2022. Tehničku školu Ruđer Bošković u Zagrebu, smjer tehničar za elektroniku.

Što to nastane kada se u jednu priču spoje sanjivi mladić kakvog zasigurno nigdje nema, osebujna djevojka nezavidnih obiteljskih okolnosti, dvije zaljubljene papige, sumnjiva stanodavka, izazovna partija šaha, ponešto stihova, dašak umjetnosti, pokoja tajna i prstohvat kriminalistike?

Otkrit će roman “Kreštava ljubav”.

Josip kaže: -Radnja prvog romana je u Busovači, drugog u Engleskoj, trećeg planiram smjestiti u Italiju, a četvrtog na relaciji Vrbovec- Bjelovar- Zagreb.

I na kraju, urednica romana “Kreštava ljubav” Matea Čvagić Prašnjak u pogovoru kaže:

Roman “Kreštava ljubav” istinski je odraz umjetničke slobode, umjetnička zanosa i uvjerenja, iznenađujućih avanturističkih elemenata, tih krila umjetnosti na kojima je gotovo možemo zamisliti kako je autor letio, otkrivao nove oblake vlastita bića i stvarao komad po komad neba koje pripada nekom novom osebujnom svijetu.

Josip Juko u prvim recima svoga romana kaže: Jednom je jedan veliki svjetski um rekao: U životu se mora samo umrijeti i plaćati porez! Ja bih, ipak to preoblikovao, doradio i ispravio: U životu se mora umrijeti, plaćati porez , ali i voljeti. Tako je udario kamen temeljac svom djelu.

Nakladnik je Lux Noctis-Osijek.

20240108_075351 20240105_144106 20240105_144153