Danas (četvrtak) je počela geodetska izmjera temelja buduće kuće koju će Vrbovčani izgraditi za jednu obitelj na potresom pogođenom području. Radi se o humanitarnoj akciji koju je pokrenuo Grad Vrbovec i kojom će zahvaljujući donacijama Vrbovčana, pomoći Udruženja obrtnika Vrbovec te općina Farkaševac i Preseka obnoviti jedna obiteljska kuća oštećena u razornim potresima 28. i 29. prosinca prošle godine na Baniji.

Podsjećamo radi se o kući obitelji Brlić iz Galdova kraj Siska. Riječ je o mladoj obitelji s petero djece. Otac Mario ima 39 godina i radi kao pomoćni bravar dok je 37-godišnja majka Josipa domaćica. Djeca su stara između 7 i 19 godina.

‘Došli smo do trenutka pred samu gradnju. Puno papirologije i raznih procesa je iza nas i napokon kroz desetak dana građevinska dozvola za kuću će biti pravomoćna. Zahvaljujemo Gradu Sisku koji je prošlog tjedana srušio staru kuću i sad je na nama da ispunimo obećano – a to je da sagradimo novu. Posao gradnje vodit će Komunalac Vrbovec uz pomoć i suradnju vrbovečkih obrtnika’, pojasnio je danas u Sisku gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

vrbovčani kuća sisak (1)

‘Naravno zahvaljujemo našim brojnim građanima bez čijih uplata ova vrijedna akcija ne bi bila moguća. Zahvaljujemo Udruženju obrtnika i općinama Farkaševac i Preseka. Mogu danas najaviti kako će nam se najvjerojatnije uskoro priključiti i još jedna susjedna općina. Svaka pomoć nam je itekako dobrodošla, posebno jer je građevinski materijal jako poskupio u zadnje vrije, dodaje Kralj.

vrbovčani kuća sisak (3)

Svi koji žele mogu se i dalje uključiti u akciju uplatom na IBAN račun: HR3823600001502853375, otvoren kod Zagrebačke banke d.d., model plaćanja HR68, poziv na broj 7765 – OIB UPLATITELJA.