Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Vrbovčani su položili vijenac i zapalili svijeće pored spomen obilježja Hrvatska kocka. Svijeće su zapalili roditelji poginulih hrvatskih branitelja, gradonačelnik Denis Kralj, udruge proizašle iz Domovinskog rata te građani.

U župnoj crkvi sv. Vida u Vrbovcu održana je sveta misa koju je predvodio župni vikar Mihael Hertarić koji je potom predvodio molitvu pred župnim Pastoralnim centrom. Župni se vikar u veoma nadahnutoj propovijedi sjetio žrtve Vukovara i Škabrnje te se zahvalio hrvatskim braniteljima na njihovom ogromnom doprinosu u stvaranju samostalne i neovisne Lijepe naše Hrvatske države.

Vrbovčani su u prozorima svojih kuća i stanova zapalili lampaše i svijeće te su i na taj način odali počast žrtvi Vukovara, Škabrnje i mnogih drugih mjesta koja su stradala u Domovinskomu ratu.

Hrvatski časnički zbor Vrbovec organizirao je komemoracije na groblju u Farkaševcu te u Dubravi i Gradecu pored spomen obilježja. U komemoracijama su sudjelovali i učenici OŠ Dubrava, PŠ Farkaševac te OŠ Gradec.

vrbovec vukovar (1) vrbovec vukovar (3) vrbovec vukovar (4)dubrava315523883_547463413888756_7397305967528764553_n