Kako atletski sport približiti gledateljima? Odgovor na to pitanje pronašli su zaljubljenici u atletiku Draženka i Mario Dautanec iz Atletskog kluba Sv. Vid u Vrbovcu.

Oni su zastupnici novih pogleda na ovaj atraktivni sport. Atletski sport treba približiti gledateljima. Nekad su gledatelji odlazili na
atletske stadione, a danas atletika dolazi gledateljima, na trgove, rive i druga atraktivna mjesta u njihovim gradovima.

– Mi smo napravili pomičnu i pokretnu atletsku stazu dužine pedeset metara na kojoj je na jednoj strani skakalište za disciplinu skok u dalj, a na drugoj skakalište za disciplinu skok s motkom – ističe Mario i dodaje: Izgrađene atletske staze već smo postavili na nekoliko trgova hrvatskih gradova i napravili veliki iskorak u prezentaciji i promociji ovog planetarno popularnog sporta.

more atletika

Organizirali su do sada uspješno atletske mitinge u Vrbovcu, Krku i impresivno predstavljanje Hanžekovićevog memorijala na Trgu bana Josipa Jelačića.
-Svrha i cilj ovog projekta je, da se i u ovoj godini održi serija atletskih mitinga u motki, dalju i troskoku. Već dogovoreni atletski mitinzi su u Zagrebu, Vrbovcu, Krku, Brijunima, a u planu je još nekoliko hrvatskih gradova, kao i gradovi van Hrvatske – naglašava Draženka.
Naziv atletskog mitinga bit će CROATIA FLY TOUR. U sklopu glavnog dijela programa, tj. nastupu najboljih hrvatskih natjecatelja organizirat će se i Kids Day (Dječji dan), odnosno dan ranije nastupit će osnovnoškolci i srednjoškolci u atletskoj disciplini skok u dalj.
Atletski miting prilika je za turističke zajednice gradova i općina, da se uključe u projekt i predstave svoj grad ili mjesto. Atletski mitinzi bit će popraćeni kroz tiskani i televizijski medij, a iz svakog grada gdje će se održavati atletski miting, radit će se polusatna televizijska emisija u kojoj će gosti biti gradonačelnici, načelnici, direktori turističkih i sportskih zajednica, a naravno i prilozi s natjecanja seniora kao i razgovori s njima, djecom i trenerima, sudionicima atletskog mitinga.

atletika jos

Za projekt su pokazali zainteresiranost Hrvatski atletski savez, Ministarstvo turizma i sporta kao i Hrvatski olimpijski odbor u namjeri za spajanjem turizma i sporta. U Europi već odavno postoji trend organizacije atletskih mitinga na trgovima, a postoji velika želja da upravo to imamo i u Hrvatskoj.

atletika trg jos

trg