Vrbovčani, Presečani i Farkaševčani obnovit će kuću obitelji Brlić iz Galdova kraj Siska koja je oštećena u razornom potresu koji je pogodio Baniju krajem prošle godine.

Radi se o mladoj obitelji s petero djece. Otac Mario ima 39 godina i radi kao pomoćni bravar dok je 37-godišnja majka Josipa domaćica. Djeca su stara između 7 i 19 godina.

Akciju prikupljanja sredstava za obnovu kuće pokrenuo je Grad Vrbovec, a uz brojne građane priključili su se vrbovečki obrtnici, vatrogasci te Općine Farkaševac i Preseka. Građani su do sad uplatili čak 190.000 kuna, a svi koji žele mogu se i dalje uključiti u akciju uplatom na IBAN račun: HR3823600001502853375, otvoren kod Zagrebačke banke d.d., model plaćanja HR68, poziv na broj 7765 – OIB UPLATITELJA.

vrbovec potres (3)

‘Danas smo kod obitelji Brlić bili po drugi puta i postigli smo dogovor. Nova kuća imat će stotinjak kvadrata i bit će prizemnica. Vjerujem da ćemo kroz dva mjeseca riješiti svu papirologiju i krenuti s gradnjom’, izjavio je gradonačelnik Denis Kralj.

Danas je zajedno s načelnicima Farkaševca i Preseke Draženom Draganićem i Nikolom Kožarom te vrbovečkim arhitektima i geodetom bio u Galdovu.

vrbovec potres (1)

‘U kontakt s obitelji Brlić došli smo preko gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček, a koja nas je uputila na njih prilikom dopremanja humanitarne pomoći koju su u Austriji skupili naši Tkalčani i koju su u siječnju dopremili u Sisak. Nakon toga obitelj Brlić nam se obratila za pomoć i evo nas ovdje. Zahvaljujem svima koji su pomogli i uplatili novac, a ovom objavom transparentno pokazujemo građanima kome su pomogli i gdje je točno otišao njihov novac’, dodao je Kralj.