Vrgoračka policija uhitila je muškarca (47) koji je vozio osobni automobil sa čak 3,34 promila alkohola u organizmu, a počinio je još nekoliko prekršaja, doznaje se u utorak u splitskoj policiji.

Događaj se zbio u ponedjeljak oko 11 sati u Vukovarskoj ulici u Vrgorcu, gdje su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak.

Policija kaže da je tijekom kontrole utvrđeno kako je vozač upravljao neosiguranim vozilom, pri čemu mu je istekla prometna dozvola, a alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao vozilom s 3,34 promila alkohola.

“Isključen je iz prometa, te je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog utvrđene sumnje da je počinio prekršaje opisane u čl. 199. (upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola) i čl.  238. (neregistrirano vozilo i bez važeće prometne dozvole) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te čl. 66. iz Zakona o obveznom osiguranju u prometu,47-godišnjak je prekršajno sankcioniran”, navodi policija.