Prometna nesreća dogodila se u utorak u 6.50 sati na otvorenom djelu državne ceste broj 41, Koprivnica – Peteranec.

Vozač (39) je upravljao osobnim automobilom koprivničke registarske oznake u smjeru Peteranca. Zbog nepropisnog kretanja vozilom je djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te se sudario s osobnim automobilom virovitičke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 38-godišnji vozač.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je 39- godišnji vozač vozila koprivničke registarske oznake i dvije putnice starosti 35 i 44 godine iz osobnog automobila virovitičke registarske oznake.

Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću očitana je koncentracija alkohola od 3,06 promila te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu.

Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje.

Zbog obavljanja očevida, od 7.16 do 9.30 sati promet se odvijao naizmjeničnim propuštanjem vozila jednim kolničkim trakom te su promet regulirali policijski službenici.