Policija je prijavila je 22-godišnjaka i 56-godišnjaka koji se sumnjiče da su u 17 navrata, koristeći vozilo za vuču, ukrali više automobila na području Zagreba i Dugog Sela.

Zagrebačka policija sumnja da je dvojac, od studenoga 2023. do travnja 2024., dolazio na javna parkirališta na području Dugog Sela, Dubrave, Maksimira i Novog Zagreba odakle su na zasad nepoznat način otuđili više osobnih automobila bez registarskih oznaka koje su skladištili i potom ih prodavali tvrtki za reciklažu s područja zapadnog dijela grada.

Uz to, sumnjiči ih se da su tijekom siječnja i travnja ove godine, koristeći vučno vozilo za prijevoz automobila, otuđili BMW i renault lagunu. Oba vozila su zatim prodala tvrtki koja se bavi reciklažom na području Jankomira.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 25.600 eura, a obojica osumnjičenika su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predana pritvorskom nadzorniku, dok su posebna izvješća dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Sličan slučaj zagrebačka policija zabilježila je i početkom travnja kada je prijavila 22-godišnjaka i 27-godišnjaka koji su u sedam navrata, koristeći vučno vozilo, krali automobile s parkirališta u Maksimiru i Novom Zagrebu i potom ih prodavali reciklažnoj tvrtki, počinivši materijalnu štetu od 12.700 eura.

Uz to, sumnjiče se da su s parkirališta u Balokovićevoj ulici pokušali na identičan način otuđiti BMW talijanskih oznaka, ali su ih u tome spriječili policajci.