Proteklog vikenda na hrvatskim cestama poginule su dvije osobe, zaustavljeno je 16 ponavljača najtežih prometnih prekršaja, dok je kod jednog vozača na virovitičko-podravskom području izmjerena koncentracija alkohola od 4.2 promila, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Od ukupno 4175 prometnih prekršaja, najviše je bilo prekoračenja brzine (1505), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (478) i vožnja u alkoholiziranom stanju (465). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćeno je 249 vozača.

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih po 127, počinili su vozači od 31 do 40 godina kojima je najčešće izmjerena koncentracija bila od pola do jednog promila.

Najveća brzina od 212 kilometra na sat zabilježena je kod vozača na šibensko-kninskom području, dok je na virovitičko-podravskom području izmjerena najveća koncentracija alkohola od 4,2 promila.

U nadzoru prometa policija je bila posebice usmjerena prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečeno 16 ponavljača koji su počinili 19 novih teških prometnih prekršaja, izvijestila je policija.