Vozač traktora koji je valjkom pregazio 12-godišnjaka: ‘Samo sam čuo krik i vidio da je dječak pod valjkom’

29. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika Vozač traktora koji je valjkom pregazio 12-godišnjaka: ‘Samo sam čuo krik i vidio da je dječak pod valjkom’

Ilustracija/Pixabay


Strašna tragedija koja je zadesila naselje Koledinec kod Koprivnice gdje je 56-godišnjak valjkom pregazio 12-godišnjeg dječaka nastala je zbog nepažnje, o čemu smo pisali OVDJE.

Naime, kako je vozač traktora koji je vukao ručno izrađen valjak za ravnanje nogometnog terena priznao za 24sata, da je u jednom trenutku samo čuo krik i vidio da je dječak pod valjkom.

– Stavio sam ga u traktor i vozio. Toliko sreće nisam dugo vidio. Uskoro je stigao i njegov brat Kruno s loptom te su se počeli loptati – rekao je za 24sata Ljubomir Ivanček (56), poljoprivrednik koji je ravnao igralište NK Jadran Galeb.

Zatim se dogodila tragična situacija…

– Nakon 15-ak minuta čuo sam krik, okrenuo se i vidio da je Željko pod valjkom. Odmah sam mu priskočio u pomoć. Njegov brat je otrčao po njihovu majku koja je ubrzo došla, a ja sam pozvao sina i odvezli smo ga u Koprivnicu u bolnicu u koju smo stigli za rekordnih 20 minuta – kazao je Ivaniček.

U obitelji ozlijeđenoga kažu kako je sreća u nesreći što im sin nije životno ugrožen. Vjerojatno je tome pridonijelo i što je teren bio mekan. Dodali su kako je susjed Ljubo jako dobar čovjek i da ga ne misle tužiti jer su svjesni da je riječ o nesretnom slučaju.