Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je u ponedjeljak kaznenu prijavu protiv 57-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala 19-godišnja djevojka u Tribunju kod Šibenika.

Riječ je o prometnoj nesreći koja se dogodila proteklog vikenda dok je kriminalističkom istragom utvrđeno da je vozač u trenutku nesreće bio pod utjecajem droga i da je vozio bez važeće vozačke dozvole.

Uz njega su u vozilu bila još dvojica muškaraca, 22-godišnjak i 18-godišnjak, protiv kojih je također podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo pomaganja počinitelju. Sva trojica osumnjičenih predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave u Šibeniku, doznaje se iz policije.

Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo nakon što je 57-godišnjak izgubio nadzor nad vozilom uslijed neprilagođene brzine kretanja i uvjetima na cesti te je naletio na 19-godišnju djevojku, koja je od siline udara i zadobivenih ozljeda  preminula na mjestu događaja.

„Nakon što je 57-godišnjak izazvao prometnu nesreću, osumnjičeni su se udaljili s mjesta nesreće, bez pružanja pomoći unesrećenoj osobi. Osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak su svojim nečinjenjem, neprijavljivanjem kaznenog djela policiji, pomogli osumnjičenom 57-godišnjaku da ne bude otkriven“, navodi se u policijskom izvješću.

Načelnik općine Tribunj Marko Grubelić proglasio je Dane žalosti od 18. do 20. prosinca zbog tragične pogibije mlade djevojke te su otkazana sva događanja.

„U suosjećanju prema obitelji najmanje je što smo mogli je otkazati sve javne manifestacije do kraja godine. Otišla je jedna od nas, tuga i bol su neopisivi“, poručio je Grubelić.