Vozač koji je u utorak u Dugom Selu neopreznim upravljanjem kamionom usmrtio osmogodišnju djevojčicu pušten je da se brani sa slobode, a određena mu je mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole.

Zagrebačko Općinsko kazneno državno odvjetništvo dan ranije ispitalo je 27-godišnjeg vozača kojega sumnjiči za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom.

Tužiteljstvo sumnja da je 27-godišnjak, u utorak oko 12 sati u Dugom Selu, pri skretanju iz ulice I. savski odvojak u ulicu II. savski odvojak, propustio uvjeriti može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Potom je pri skretanju desnim kotačima zahvatio pješakinju koja je prelazila kolnik II. savskog odvojka dolazeći mu s desne strane uslijed čega je zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula.

Mediji su izvijestili kako stanovnici Dugog Sela i Rugvica već neko vrijeme upozoravaju na opasnost za pješake zbog nesavjesnih vozača i ogromne gužve u prometu koju stvaraju kamioni s obližnjeg gradilišta trgovačkog centra, ali ističu da se po tom pitanju ništa nije poduzelo.