Tijekom vikenda, od 30. listopada do 2. studenog 2020. godine na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 620 prometnih prekršaja, od čega 46 prekršaja vozača s alkoholom, 365 prekršaja nepropisne brzine, 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 34 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 4 pod zabranom, 11 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 119 ostalih prekršaja.

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

Naime, u petak, 30. listopada 2020. godine oko 20 sati, 33-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Brezovičkom cestom u smjeru juga.

Dolaskom do kućnog broja 86, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao u lijevo te prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Alkotestiranjem mu je očitana koncentracija od 3,24 g/kg alkohola u organizmu.

Vozač je uhićen, isključen iz prometa, oduzeta mu je vozačka dozvola na rok od 12 sati te je prepraćen na Prekršajni sud u Zagrebu.

U subotu, 31. listopada 2020. godine u 0.20 sati, 25-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Avenijom Marina Držića u smjeru sjevera.

Nadzorom prometa vozača i vozila kod raskrižja s Ulicom grada Vukovara, alkotestiranjem joj je utvrđena koncentracija alkohola od 1,17 g/kg. Vozačica je isključena iz prometa.