Međimurska policija izvijestila je o prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 6.40 sati na raskrižju Ulice Matije Gupca i državne ceste broj 20, u Štefancu.

U nesreći je ozlijeđen 41-godišnji vozač osobnog automobila.

Naime, vozač rođen 1986. godine, upravljao je teretnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Ulicom Matije Gupca te dolaskom do raskrižja s državnom cestom, a koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje skrećući udesno, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom.

Uslijed opisane situacije prednjim bočnim dijelom teretnog automobila udario je u stražnji bočni dio osobnog automobila, varaždinskih registarskih oznaka, kojim je državnom cestom upravljao 41-godišnji vozač. Nakon udara došlo je do zanošenja osobnog automobila te izlijetanja izvan kolnika na travnatu cestovnu kosinu, priopćila je policija.

Ozlijeđeni vozač osobnog automobila vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati. Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija događaja, rekli su u policiji.