Zagrebačka policija objavila je detalje prometne nesreće koja se dogodila u petak, 1. rujna oko 12.50 sati u Prepuštovecu, u Sesvetama.

Naime, 69-godišnjak, je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te ulaskom u lijevi zavoj nije svoje vozilo držao na sredini obilježene prometne trake iz kojeg je razloga naletio na osobni automobil krapinskih registarskih oznaka.

Obavljenim nadzorom vozila i vozača policijski službenici su utvrdili niz prekršaja počinjenih od strane 69-godišnjeg vozača. Naime, vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, upravljao je neregistriranim osobnim automobilom, prouzročio je opisanu prometnu nesreću te je odbio ponuđeno alkotestiranje.

Osumnjičeni 69-godišnji vozač je uhićen te je doveden na Općinski sud u Sesvetama, gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.500 eura, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, naveli su u policiji.