Danas u Križevcima boravi delegacija Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predvođena direktorom Fonda Sinišom Kukićem, koji je istaknuo kako je zadovoljan s održanim sastankom, a podsjetili su se i svih uspješnih projekata, koje su zajednički odradili Fond i Grad Križevci.

IMG_2379

-Mi smo jako puno učili na terenu, jer smo ovdje dobili dobre ideje, koje još nismo čak ni u Fonu razvili, a Grad Križevci su u tome u samom vrhu. Predstavili smo i naše javne pozive za ovu godinu. Imamo ove godine 23 poziva i plasiramo 925 milijuna kuna sredstava kojima ćemo sufinancirati puno projekata i od Križevaca i Koprivničko-križevačke županije očekujem dobru suradnju kao što je bila i do sada, a bila je izuzetna do sada. -istaknuo je Kukić.

mario rajn (2)

Gradonačelnik Mario Rajn kazao je kako je suradnja koju Grad Križevci njeguju s Fondom je i više nego uspješna. – Osvrnuli smo se na jedno vrlo uspješno proteklo razdoblje. Isto tako osvijestili smo i neke buduće programe, pogotovo Nacionalnog edukativnog centra održivog razvoja koji je planiran u Križevcima. -kazao je Rajn dodavši kako se razgovaralo i temama koje su prvenstveno usmjerene na razvoj Križevaca i usklađene su s ciljevima Strategije razvoja Republike Hrvatske te Europske komisije. Rajn je zahvalio na i Fondu na odluci koji su donijeli prilikom ovog posjeta, a radi se o odluci o sufinanciranju stroja na Odlagalištu otpada “Ivančino brdo”.

Martin kozjak

Martin Kozjak, direktor Komunalnog poduzeća Križevci kazao je kako je suradnja Grada, Komunalnog poduzeća i Fonda vrlo uspješna.  Ovdje smo se našli radi jednog velikog projekta, Nacionalnog edukacijskog centra održivog razvoja. Križevci imaju jednu dugu tradiciju edukacije koju smo željeli dići na jednu višu razinu i pretočiti u jedan veći projekt i to jedan Nacionalni centar. -kazao je Kozjak.

koren

Župan  Darko Koren kazao je kako je zadovoljan svojim sudjelovanjem na radnom sastanku čije su teme vezane za Križevce i Komunalno poduzeće. -Suradnja s Fondom i sadašnjim direktorom bila je do sada besprijekorna, a siguran sam da će tako biti i dalje. Fond je direktno i u velikoj mjeri uključen i u projekt Regionalnog centara za gospodarenje otpadom Piškornica, a tu su i drugi projekt i zaista imamo o čemu razgovarati. Ono čime smo danas profitirali jest to da smo dobili informacije o svim programima Fonda koji su pred nama što nama lokalnim dužnosnicima potrebno. -kazao je Koren.

Na pitanje novinara kako Križevci stoje po pitanju gospodarenja otpadom, načelnica Sektora za zaštitu okoliša Aleksandra Čilić kazala je kako su Križevci su među onima koje zovu odlikašima u gospodarenju otpadom. -Vi ste u vrhu među 10 gradova koji su uspostavili svoj sustav, kontinuirano provode edukaciju i imaju jako dobre rezultate. – odgovorila je Čilić.

Radni sastanak nastavljen je obilaskom Reciklažnog dvorišta Komunalnog poduzeća Križevci i Odlagališta otpada “Ivančino brdo”.

Današnjem radnom sastanku nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar i potpredsjednik Mato Devčić. 

IMG_2378 igor frbezar rajn i kozjak mato devcic martin kozjak (2) mario rajn kozjak i koren koren IMG_2404 IMG_2380 IMG_2379