Među ovogodišnjim dobitnicima nagrade Grada Vrbovca je i Slastičarnica Dinamo, obrt za ugostiteljstvo, vlasnika Adema Biljalija.

U obrazloženju je navedeno kako obitelj Biljali u svojoj slastičarnici „Dinamo“ više od 60 godina pošteno i profesionalno obavlja posao slastičara na zadovoljstvo djece i odraslih koji se vole osvježiti obilnim kuglicama sladoleda.

Slastičarnica je s radom počela davne 1960., kada su je otvorili Ramis i Namik Biljali, dok Adem Biljali predstavlja treću generaciju obitelji koja se bavi slastičarskim poslom u Vrbovcu.

Slastičarnica Dinamo nezaobilazna je stanica brojnih generacija Vrbovčana, koji s nestrpljenjem svake godine čekaju otvorenje nove sezone. Adem kaže kako je ova nagrada priznanje njegovom djedu i ocu te čast čitavoj obitelji.

Fot 6590

Hoće li obitelj nastaviti s obrtom u Vrbovcu i u četvrtoj generaciji?

– Ja imam tri kćeri i sina. Uvjeren sam da ćemo nastaviti i u četvrtoj generaciji baviti se ovim obrtom. Sin Musa je student Medicinskog fakulteta u Skopju i ljeti dođe u Vrbovec pomoći prodavati sladoled.

Obitelj Biljali je iz Tetova u Sjevernoj Makedoniji, a Vrbovčani su ih s razlogom “uzeli pod svoje”.

Što je potrebno za dobar sladoled?

– Trud, znanje i dobra roba. Sladoled se radi od mlijeka, šećera, slatkog vrhnja i svježeg voća. U slastičarnici Dinamo pored 15 vrsta sladoleda može se popiti limunada, ali i kušati veoma ukusne kremšnite i šampite.

Samobor je poznat po kremšnitama, a na pitanje kamo na sladoled odgovor je – u Vrbovec. Ademov sladoled postaje svakim danom sve više brand grada Vrbovca.

Tko je jednom kušao njegov sladoled, ostao mu je u pamćenju. Ova butiga radi od 1. ožujka do 1. studenog.
20240620 092710 20240620 092738